![](https://www.slowfoody.nl/wp-content/uploads/2016/07/2016-07-01-18.23.49-1-1024x1024.jpg)
Alleen de alliteratie van dit recept maakt me al blij. Sugar Snaps Salade. Want naast koken ben ik ook helemaal verknocht aan alles wat met schrijven, lezen en taal te maken heeft. Maar dat terzijde ;).
Ik had sugar snaps gekocht en wilde ze eens niet in een ‘standaard’ roerbak gebruiken. Bij de zalm die ook op het menu stond, vond ik een frisse salade wel passend dus heb ik deze knapperige peulvruchten daarvoor gebruikt. Met succes, de combinatie klopte helemaal.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
500 gram sugar snaps
1 rode paprika
Voor de dressing
1 eetlepel lichte sojasaus
3 eetlepels limoensap
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel sesamolie
1 el witte en/of zwarte sesamzaadjes
Zo maak je het
- Maak de sugar snaps eerst schoon door met een keukenmesje het topje van de peul aan de bolle kant in te snijden tot aan de naad. Trek dan de draad van de peul af langs de gehele naad. Je wilt deze zeker niet er aan laten zitten, want hij is erg taai. Maak op deze manier alle sugar snaps schoon.
- Was de paprika en snijd hem in reepjes van dezelfde lengte als de sugar snaps. Doe ze in een mooie schaal of kom en zet even apart.
- Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin de sugar snaps 2 à 3 minuten. Spoel ze met koud water en laat uitlekken.
- Voor de dressing meng je de sojasaus, het limoensap, de gembersiroop en sesamolie goed door elkaar heen. Doe de sugar snaps bij de paprika in de schaal en schenk de dressing eroverheen.
- Garneer met de witte en/of zwarte sesamzaadjes. Combineer de salade met bijvoorbeeld zalm en rijst.
Enjoy!
Geef een reactie