![](https://www.slowfoody.nl/wp-content/uploads/2016/08/Foto-06-08-16-18-19-23-e1470516827502-765x1024.jpg)
Een hapje voor bij de borrel is altijd leuk om te maken. En helemaal als je de uitdaging krijgt om hiervoor Boursin te gebruiken. Ik nam die uitdaging aan van Bloginsiders en Uit Pauline’s keuken. Eerder deelde ik al mijn recept voor mini clubsandwiches en nu is het de beurt aan deze heerlijke bladerdeeghapjes.
Dit heb je nodig
(voor ca. 30 stuks)
1 pak vers bladerdeeg (bijvoorbeeld van Tante Fanny)
75 gram Boursin (half pakje)
2 eetlepels verse roomkaas
4 plakken prosciutto
1 ei
Zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop het ei met een vork even goed los in een kommetje. Zet opzij.
Meng de Boursin met de roomkaas tot je een glad, smeerbaar mengsel hebt.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte doormidden.
- Besmeer beide helften met het Boursinmengsel en leg op elke helft 2 plakken prosciutto.
- Rol beiden helften op tot je een stevige rol hebt.
Snijd nu beide rollen met een scherp keukenmes in ongeveer 15 kleine rolletjes.
- Leg de rolletjes op het bijgeleverde bakpapier op de bakplaat.
- Bestrijk de bovenkant van de rolletjes met het losgeklopte ei en zet de bakplaat in de oven.
- Bak de bladerdeeghapjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Smakelijk!
Deze rolletjes zijn warm en koud erg goed te eten! Je kunt ze dus al eerder klaarmaken en serveren bij de borrel.
Geef een reactie