
Helemaal vereerd was ik, toen ik één van de uitverkorenen was om voor Uit Pauline’s Keuken als Bloginsider recepten te bedenken met Boursin. De opdracht is simpel: Bedenk lekkere hapjes voor bij de borrel, uiteraard met Boursin. Nou ja, is dat wel zo simpel? Zoveel ideeën, zoveel keuze! Ik heb uiteindelijk gekozen voor deze mini clubsandwiches. Makkelijk te eten en heerlijk bij de vrijmibo! Oh en kijk ook zeker even naar mijn andere Boursin-creaties: bladerdeeghapjes en mini cordon bleu.
Dit heb je nodig
(voor 8 stuks)
75 gram Boursin (1/2 pakje)
1 kipfilet (ca. 150 gram)
knoflookolie
zout en peper
3 sneetjes wit casinobrood
3 sneetjes bruin casinobrood
4 cherrytomaatjes, in dunne plakjes
6 plakjes ontbijtspek
halve avocado, in plakjes
handjevol veldsla, gewassen
Verder heb je nodig
grillpan
broodrooster
tapas prikkers (kleine satéprikkers mag ook)
Zo maak je het
Rooster de sneetjes brood totdat ze goudbruin zijn en laat ze daarna goed afkoelen.
Bak in een koekenpan, zonder toevoeging van olie of boter, de plakjes ontbijtspek bruin en knapperig. Leg een stuk keukenpapier op een bord en laat het spek hierop goed uitlekken.
Smeer de kipfilet in met de knoflookolie en breng hem op smaak met zout en peper. Zet de grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Leg dan de kipfilet in de pan en bak hem in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Keer de filet halverwege.
Haal de kipfilet uit de pan en snijd hem in reepjes van een centimeter breed. Laat de reepjes afkoelen op een bord.
Nu ga je de clubsandwiches samenstellen:
Leg op een snijplank een sneetje witte toast en besmeer deze rijkelijk met Boursin. Leg hier de helft van de veldsla op en verdeel de helft van de kipreepjes over de sla.
Neem nu een bruin sneetje toast en besmeer ook deze met een flinke laag Boursin. Leg het met de besmeerde kant omhoog bovenop de kip. Verdeel hierover eerst de helft van de plakjes tomaat, dan de helft van de avocadoreepjes en als laatste drie plakjes ontbijtspek.
Besmeer nu nog een wit sneetje toast met een goede laag Boursin en plaats deze met de besmeerde kant omlaag bovenop het spek.
Herhaal bovenstaande stappen met de resterende ingrediënten. Nu begin en eindig je echter met een sneetje bruine toast en zit het witte sneetje in het midden.
Leg beide sandwiches op een snijplank en snijd met een scherp keukenmes de korsten zo dun mogelijk af. Bij een normale clubsandwich zou ik dit niet doen, maar aangezien dit meer ‘fingerfood’ is, ziet dat er wel heel leuk uit.
Snijd de clubsandwich nu schuin doormidden en snijd de twee driehoeken die je dan krijgt nogmaals in twee driehoekjes. Steek in elke mini clubsandwich een tapas prikker, zodat alles goed bij elkaar blijft.
Serveer op een mooie schaal en uiteraard met een lekkere borrel.
Smakelijk!
Geef een reactie